2011. december 25., vasárnap

Kováč, Dušan : Szlovákia története - Jelenlegi ára: 2 930 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre!
A raktárunk 2012. január 9. -ig zárva, a megrendeléseket ezt köetően tudjuk feldolgozni és átadni, kiszállítani. Szlovákia történeteA könyv listaára: 3490 Ft. Leírás:
A szlovák nemzet históriájának monografikus áttekintése a 20. század második felében kialakult közmegegyezést követve a mai Szlovákia területe, illetve a szlovák nép históriájának kombinációját adja elő. Mást nem is igen tehet a szerző, hiszen a szlovák államiság - a két Szlovák Köztársaság története - összesen másfél évtizednyi a szlovákság történelmének kerete ezer esztendőn át a Magyar Királyság, 1918 után a Csehszlovák Köztársaság volt. Ugyanakkor mindkét korszak tárgyalásakor érvényesít valamilyen regionális, tartományi szemléletet, vagyis a szlovák többségű tájak históriáját vizsgálja és tárgyalja részletesen. Legelőbb jellemzi a Felföld szlovákok betelepedése előtti őskorát külön fejezetben számol be az ószláv térfoglalásról, ezzel összefüggésben szól az ún. Nagymorva Birodalomról. Kováč - elődeitől jócskán különbözve - mértéktartással és realitásérzékkel arányítja Szvatopluk (871-894) néhány évtizedig fennálló államalakulatát a térségre tényleges befolyással bíró Frank Birodalomhoz. A szerző ugyancsak értékelendő módon taglalja a középkori Magyar Királyság szlovák vonatkozású mozzanatait, illetve a felföldi térség multietnikus mozzanatait, miközben nemigen veszi tekintetbe az északi területeken városlakó szórványként élő magyarság történelmi, közjogi, művelődési szerepét, pedig minden korszak tárgyalásánál említi a német, a zsidó vagy a roma etnikumot. Kováč a kötete felénél eljut Csehszlovákia megalakulásához, azaz műve a jelenkorhoz közelítve válik mind részletezőbbé. A csehek és szlovákok közös államáról szólva tárgyilagosan megállapítja, hogy a német kisebbség lélekszáma (3, 1 millió) jóval meghaladta az államalkotó szlovákokét (1, 9 millió) hasonló tárgyilagossággal minősíti a csehszlovakizmus teóriájának zsákutcás mivoltát. Ugyanakkor a kötet végén, a magyar-szlovák viszony értékelésekor a reciprocitás elve alapján, a kölcsönösség tételét alkalmazva ítéli el a felvidéki magyarság érdekében föllépő magyar államot, amely mint írja asszimilálta a saját szlovák nemzetiségét. Összességében Dušan Kováč munkája az eddigi legtárgyilagosabb Szlovákia-történet, amelyet archív képanyag, remek (külön a magyar nyelvű könyvészetet föltüntető) bibliográfia egészít ki. Nemkülönben fontos Szarka Lászlónak a kötethez írott tanulmánya, amely a szlovák történetírás történetében helyezi el Kováč művét. Nagy történelmi gyűjteményekbe való monográfia amelynek második, bővített kiadása egészen napjainkig (a 2010-es választásokkal bezárólag) dolgozza fel az állam és a társadalom történetét. ISBN: 978-80-8101-429-1A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 930 Ft

Az aukció vége: 2011-12-27 16:55
. Kováč, Dušan : Szlovákia története - Jelenlegi ára: 2 930 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése